Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hele ja mam takovej pocit ze potrebujes zarivku kera bude mit co nejmin cervenyho spektra a co nejvic modryho. kuli matce aby ti samovolne nezacala kvist. rozhodne rikam ne zarivkam cool white. mam zarivku narva reptilight do teraria (6500K) kera ma presne to co popisuju nahore a coolwhite je oproti ni moc do zluta. rozdil mezi cool a warm podle me neni velkej vizuelne. ale tolik zkusenosti s tim nemam
taky mam day ligth a ta je tak s tou reptiligth podobna
Pokud já vim tak Cool White je modrá. Je to "studený světlo" (= skoro nehřeje). Žlutá je Warm White. Ta docela peče (na zářivku).
Udělal jsem pokus. Dal jsem do skříně 2 zářivky 13w Warm White a 20w také WW. Teplota během hodiny stoupla na 30°C.
Po té jsem obě vyměnil za Cool White a teplota byla po 3 hodinách cca 26°C.
smokiee: hele ty mi asi neveris, ale to uz neverilo vic lidi nez to videli na vlastni oci !!! opravdu je trubice cool white ve srovnani s narva reptilight zluta !!!!! ta narva je modra a uz sem videl specialni zarivky pro morska akvaria, kere byly este vic modrejsi
BTW: otazka zni na ,, matky a klony,, pricemz se ve foru o matkach jasne pise, ze potrebujes zarivku (svetlo) s co nejvetsim podilem modry pac ti kyti jinac zacnou samovolne kvist
kup takovy svetlo gde je graf s barevnym spektrem a tam nejvetsi podil v modry slozce a malo v cerveny.
Alobal> Je to ve stejný ulici jako growshop (nevim jak se jmenuje ale to už tady zjistíš.) Je na druhý straně ulice asi 300m napravo když vylezeš z growshopu. Maj tam všechno co se světlům podobá trubice maj po 25,- a ty podělaný držáky nebo jak se tomu nadává po 175,-
JFKALFA> Ja pestuju pod coolwhite už nakej cas a nikdy to nevykvetlo. NIKDY. a TÍMTO OPĚT COOLWHITE DOPORUČUJU.
Warm nebo cool... toť otázka? Ačkoliv si se zářivkami hraji již asi 3/4 roku, sám v tom mám zmatek....... Myslím že nejlepší je kombinace warm a cool třídy A. Ale pokud chete mít jen jednu zářivku (?) tak bych tam určitě dal cool třídy A - raději nějakou tu dražší s novější technologii (nezdá se to ale je v tom podstatný rozdíl - životnost, svítivost, spektrum).
To aGENT2: zatím se mi nestalo aby mi kytí samovolně vykvetlo (i když jsem svítil jen WARM), bez zkrácení fotoperiody. Čímž samozřejmě nevyvracuji to že se to stát nemůže, ale zdá se mi to divný......
GROW.....GROW...... HIGH TIME.... HIGH LIVE......
PS: pokud to co jsem napsal, nedává smysl nebo je to nesrozumitelné..... tak jsem zhulenej já...(!) nebo vy....(!!!)
Lackyfree: Hele, to se mi normalne stalo, tedy to, ze kytky vykvetly i pri 18/6. Jednou dokonce uz i po cca 8mi tydnech rustu.
A to pod coolwhite zarivkama 4x30W...
To by mě jen tak orientačně zajímalo,, co jsou takový ty zářivky na chodbách vod Tesly ?? Máti byla domovnice, tak jsme toho měli fpysk (dokud jsem nezačal s indoorem ) Sice je chci použít max. jen do 3 týdne, ale stejně mě to zajímá,,,
To oscar111
bych rek ze tam budou rvat neco aby to svitilo jako denni svetlo coz by nemuselo bejt spatny......
Ale spis tam budou naky levny shity.......
Já mám zářivky už nákej ten tejden. Ale kytky se pod nima moc neohřejou. Matky nedržim a klony jdou pod soďas a jestě se mi nastalo, že by vykvetli. Mam dva cool... a k tomu osram fluora. A zjistil jsem, že mít jich víc je na hovno. Cool... je good celkem si to frčej. Ale kdybych měl zvolit jednu tak bych asi propadnul dezinformační depresi.