Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím kolegové a spolupěstitelé mám problém s bublerem po delší době se začali objěvovat nedostatky a zřejmě špatné zacházení ale nevím jaké protože EC PH vlhkost teplo větrání vše je v pořádku tak nevím kde je chyba ale proto jsem se obrátil na vás přátelé a věřím že to vyřešíme tak první problém jsou skvrny na listech viz foto a druhý možná ma vliv na ten první je uhnívání nebo odpadávání kořenů kořeny mi docela ve velkém množství plavou v roztoku nevím jestli je to normální že čás kořenu sama od sebe uhnije nebo odumře a pak plave v roztoku tak se ptám váz co je špatně jinak vzduchováním to není to mám kvalitní a dostačující tak už se nemohu dočkat vašich rad děkuji
Zkoušel jsi nějaký enzymy? Mohly by pomoct kytce zmátožit se... Já je používám preventivně v malém množství a vždycky den před každou výměnou hnojek ve větší dávce (dle návodu) a prakticky nemám žádný problémy...
na tvé rady jsem čekal KABUTO jsem za ně rád je to díl na růstu a ta první složka od AH tuším že je to GROW ho obsahuje docela dost takže říkáš vynechat tuhle složku po nějakou dobu??? teplota roztoku je 22až24C používám peroxid a občas nějaký enzym od novy
Dusík je i v Bloomu,ale já jsem to řešil snížením dávkování samozřejmě+postřiky Hycol Z(relativně levnej prostředek obsahující spoustu microprvků)Je dobrej právě na předávkování dusíkem,doplňuje draslík atd.
Ovšem nejsem si jistej,teď koukám že ty skvrny máš jen u okrajů listů?Ale když říkáš Ph ok.
Můžeš je nechat pár dní na vodě s enzimama.Teplota ok.
Peroxid+enzimy dohromady nee!
já to vidim na problémy s pH - kolísání a rychlý změny - odumírání kořenů rozhodně podle mě neni normální - jestli hnojíš AH tak se vsadim že ti stoupá průběžně pH
musim souhlasit se Snarkem .Já si také myslim že je to kvůli kolísání Ph.Než jsem koupil nové čidlo do Ph metru tak jsem měl podobné problémy jako máš ty,protože to čidlo bylo už špatné a hodnoty ukazovalo po každé jinak.
jo zřejmě už vím kde byl problém vždy jsem měl vyzkoušeních 0,15ml kys dusičné na 10l roztoku a troch z lrnivosti jsem to už pak neměřil nebylo třeba bylo to teměř stejné pohybovalo se to kolem 5,5až5,7PH ale když jsem přidal enzymy tak jsem zase jen dal 0,15ml kys dusičné a jhle ten enzym neskutečním zpusobem žene ph na horu tak ted už vím že po přidání enzymu musím dát kys dusič 3x tolik no tak snark měl pravdu bylo to zřejmě tím PH jo a tek jsem se chtěl zeptat jestli i vám po přidání enzymu jde PH tolik na horu dík
Jestli Hary nemyslí kořenový stimulátor????protože jestli jo tak ten vyhání Ph nahoru a po nalití se hodnota pěkně zvedne a až potom je nutná úprava Ph
BN-ZYM 0,5L
Doba dodání (dny):0 | Záruční doba (měsíce):0
Katalogové číslo 34
Dávkování 200ml/100L. Enzymy určené k pročištění substrátů (kamenná vata, zemina), které tyto zbavují přebytečných solí a odpadních produktů, přeměňuje blokované živiny na vstřebatelné, předchází nedostatku kyslíku v substrátu a zvyšují vstřebávání živin, což má za následek větší efektivitu.
---Omývací kůra ---cca.1x za 14dní dát do oběhu čistou vodu +BN ZYM+kyselinu citronovou a 24h nechat promývat, poté odstranit a znovu namíchat roztok běžně s hnojivem a přepnout zpět na zavlažovací cyklus 1x za2-3h 5min.
POKUD CHCETE do zásilky přibalit kyselinu citronovou(k tomu určenou), připište to do poznámek na konci formuláře cena je 12,- za 30ml-dávkuje se cca. 20-40ml/100L.
(Poštovné není v ceně-ceny poštovného najdete na úvodní straně pod KONTAKT+Obchodn í podmínky).
sakra tak to asi není do hydra no ale používám tohle tak možná proto ty všechny problémy ale nevím třeba odborníci řeknou že to není tím
Skoro stejný jako u CannaZymu. Tohle dávkování mi vždycky v kombinaci CannaZymem + kyselinou citronovou dočasně snížilo pH - asi na den. Až o 2 stupně.
Zkoušel jsi to měřit? I tohle může pro kytku bejt šok jak kráwa, u mě se však problémy neukázaly...
bíenzym bych řek je dobrej na hlínu - ostatně jako bionova vůbec - do bubleru B´cuzz nebo AH enzym
rozhodně nekombinovat s kyselinou citronovou - tam bych čekal dramatický reakce
tak dnes jsem měřil PH enzymu a to je 7,51 takže nic drastického ale podle mě musí neutralizovet nebo hodně zmírnovat učinost kys.dus. proto když jsem bez enzymu měl PH 5,5 a přidal enzym PH šlo na nějakých 6,8 a abych se dostal na 5,5 musel jsem použít jednou tolik kys.dus