Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim vas groweri.Vcera som akosi zabudol dat z balkona dnu moje sadenicky a fukal u nas strasny vietor a jednu rastlinku mi polamal.Chcem sa spytat ci sa da nejak zachranit.Nie je uplne oddelena od stonky,ale je vidno ako je nadlomena.Chcem sa opytat co urobit,ci to proste presadit a tam kde to je zlomene tak to dat do hliny tak ako to je aj s korenom,alebo ju odlomit a dat ju do vody a pockat ci sa zakoreni.Rastlinka ma tri poschodia.Do predu diky za vase rady.
Asi ti neporadim přesně ale já měl taky zlomeno a vše dopadlo dobře. Je dost možné, že sám poznáš co s tim-vyhodit nebo nechat dál vegetovat. Kde přesně se zlomila? Ono to je asi jedno protože když poroste může tě nakonec opravdu překvapit. Stejně jako mě, poroste jinak a to může být přínos. Jestli máš více rostlinek neměl by to být problém ne
Ona mala asi taku 10cm stonku a zlomila sa presne v polovicke.Zatial som ju nechal tak lebo sa este ako tak tej stonky drzi.Podla mna keby sa presadila do hliny az po prve listy tak by sa to mozno nejak spravilo.A tych sadenic mam viac ale stve ma to lebo je to shaman a ten nema nejake velke vynosy takze cim viac rastlin tak tym lepsie a este k tomu zatial neukazuju pohlavie takze tak.Keby som aspon vedel ci je to samec tak by ma to vobec nestvalo.
Strč do hlíny špejly kytku postav vedle ní a v místě zlomení lehce podepři nějakým provázkem,drátkem...vytvoří se ti kolínko a kyti bude jag nowá!!! Je potřeba si uvědomit,že při jakémkoliv nalomení,utrhnutí,porušení tkáně začne rostlina soustřeďovat sílu na znovu obnovení a to kytku jen posílí!
Swět se zbláznil,držte se. Protože než si ty prachama zaslepený,zkorumpovaný sviňe,který okrádaj už tak dost zuboženou zemi uvědomí,že jejich nový vily a super moderní komplexy obchoďáku na jejichž místě rostla vegetce kyslík nevyrobí,tak bude pozdě...
Naposledy upravil Dub-Teaser 09-05-2005 v 15:46 PM
značkový nase*ou, to je jasný.Ja osobně bych počkal co se bude dít, jestli ještě nechcípla asi poroste dál. Asi bych nepřesazoval a počkal bych až se vzpamatuje ale jsou to tvoje kytky
Přesně jak píše Dub-Teaser, taky se mi zlomila, tak jsem ji uchytil ke spejlim a udelalo se krasny kolinko a kyticka vypada jako by se ji nic nestalo...
Těžko říct co bude lepší...
Jenom sem chtěl dodat že to zasypání/přesazení tak, aby hlína dosahovala zhruba pod nejspodnější lístky funguje taky...
Akorát že v hlíně je pochroumanej stonek spíš jako v dlaze než když ho necháš venku; a taky mu pak nehrozí, že ho znova nedopatřením poškodíš, navíc zasypaná část stonku v nejbližší době pustí další kořínky, čímž kytka celkově ještě víc zesílí...
Ale i normálně to bude fpoho...
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
zdar, ja som wela krat zlomil rastlinku a to pri prevoze na policko
vzdy som podoprel ku nei nejaky konar a poruke som mal lepiacu pasku tak som to surowo zalepil dookola, a pohoda sa pekne zrastlo,
3krat wuskusane a stale w pohode
phetacc
"Když kouříš Bylinu, odhalí ti tebe samého. Všechno zlo které děláš bylina odkryje - je to tvoje svědomí a dá ti čestný obrázek tebe samotného."
Cože? ty si oblepil kytku izolepou? Tak to vžádnym případě nedělej,protože při odtrhávání se ti stonek hodně snadno pořusí. Stonek je v maldym věku dost citlivej a odtrhává z něj lepící pásku mi přijde jako zločin...tak promiň,ale upřímnost nadefše wem si příklad: řízneš se máš náplast a když si ji po pár dnech strháváš... docela drží mrcha! Děláš vlastně kolínko,abys pak ten stonek oslabil,takže to postrádá jakejkolif smysl.
Swět se zbláznil,držte se. Protože než si ty prachama zaslepený,zkorumpovaný sviňe,který okrádaj už tak dost zuboženou zemi uvědomí,že jejich nový vily a super moderní komplexy obchoďáku na jejichž místě rostla vegetce kyslík nevyrobí,tak bude pozdě...
Zdravím, já jsem taky vždy dělal tu dlahu ze špejle a pohoda. Ale pravda je, že to byly vždy už rostlejší mrchy a ne malé sazenice... Ale nedávno mi jeden z místních pěstitelů "veteránů" řekl, že oblepení izolepou v místě zlomu je to nejlepší.
newim no,ale podle mího se při stržení tý izolepy strhne vrstva ze stonku a to nejni dobrý! No každej to dělá jinak..
Taker- nojo,ale pokud zasypeš zlomenej stonek,tak ti kytka stejně odejde,protože nebude moc přes porušenej stonek příjmat živiny,ne?