Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
final solution muzu jedine doporucit,vysledek je urcite znat - vetsi palice,lepsi vune,lepsi chut... jinak podivej se treba tady
A osobne si myslim ze final je lepsi nez ripen.
dabus
ad 1 většina lidí co to používá si nestěžuje - spousta z nich si pochvaluje
ad 2 poslední týden před průplachem - to se píše na flašce - individuálně bych řek posledních 10 - 5 dní před průplachem
ad 3 určo udělat flushing - může být kratší než bez použití FS
ad 4 Ripen a FS jsou dva dost rozdílné preparáty - Ripen obsahuje i živiny (fosfor a draslík 6-5) a používá se delší dobu než FS - taky vyžaduje o chlup delší flush - i když ho též zkracuje - oba preparáty obsahují takzvané finálové stimulátory - látky které se přirozeně tvoří v jednoletých rostlinách během konce životního cyklu - rostlině signalizují "smrt" a nutí jí všechnu energii věnovat rozmnožení - květům - dále obsahují enzymy které tyto reakce podporují a usnadňují pozdější flushing.
Yarrec - těžko srovnávat dvě rozdílné věci - Ripen byl na trhu dřív než FS a je možné že u Advanced srkali feedback od pěstitelů kterým vadilo že se Ripenu dává poměrně dost (4 - 5 ml/litr) - většina sofistikovanějších pěstitelů kteří finálové stimulátory používají stejně leje v květu PK 13 -14 takže je možná FS pro většinu lidí uživatelsky příjemnější (svojí roli může hrát i fakt že dost lidí má rádo striktní rozdělení na živiny a stimulátory) - ale podle mě je to absolutně individuální věc
mějte se
Snark
dabus - kdybys měl možnost měření EC - klidně si ho i pučit na pár dní - tak je optimum flushovat podle EC hodnot - jakmile stabilně klesnou pod 1,0 mS tak většina lidí má za to že je vyflushováno - samo se dá proplachovat i pod 0,5 mS
good luck
Snark
Ripen mám odzkoušen. Na základě hodnot EC cirkulujícího roztoku (1x 15 minut za 3 hodiny) jsem došel k závěru, že u Ripenu není potřeba těch 10 dní, obvykle jsou totiž kytky schopny jakž takž přijímat živiny asi do 6. dne, pak začnou hodnoty stagnovat a podle všeho kytky dál nepřijímaj... Přežraný! Ke konci to dokonce vypadá tak, že si z roztoku berou spíš vodu!
Takže se dá podle mě v pohodě začít s flushingem třeba už 8. den od prvního použití Ripenu.
Zajímala by mě taky hodnota pH při použití Final Solution. Ripen totiž pH dost sníží - v pohodě o celý stupeň, ale spíš i víc...
pokud jde o to kam se lije, tak bych řekl že do zálivky..postřik na paličky..no to nevim to bys možná tak chytil plíseň. Pokud jde o to kde sehnat final solution tak já ho budu obědnávat tady
Spíš jsem myslel na to, že bych s ním začal o týden dřív a přitom o týden nezkracoval dobu květu.Chápeš?Prostě by se nic nezměnilo, akorát bych o týden déle lil FS.Ale odpověď ohledně stoned stavu je dobrá
Zdravím lidičky,prosím potřebuju poradit-od zítřka bych chtěl začít hnojit s Final Solution od ADVANCED HYDROPONICS,ale nevím jakou mám použít koncentraci s vodou.Prosím Poraďte mi,budu vám neskonale vděčný...