Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Plánuju stavbu vodního chlazení na sodíček a zajímalo by mě, jestli to už nějakej koumák nemá. Že bych si ušetřil nervy při pokusech a omylech. Mám 600W a to ani s cooltube není sranda uchladit(bez klimošky), pokud samozřejmě nemám lampu vysoko nad kytkama.Pokud ne budu první kdo se pokusí chladit hendmejd monštrumem. Mým snem je mobilní pěstírna s 600kilem. Někde sem viděl origoš výrobky, ale asi za slušný kačky, takže je to jasný. Pokusím se to nějak vykoumat co nejlevnějc a hodím to samozřejmě sem. Těším se na příspěvky.
tak sem hodim co o tom uz je tady tak za prwe tak to je ono snad ti to pomuze este tady bylo neco jako kultub ale to uz sem nenasel tak se to aspon pokusim popsat byla to klasicka borokremicita roura nejak opatrena aby do kontaktu netekla woda na jednom koncu priwod a na druhym odwod wody esi to este najdu tak sem hodim link
Díky, ale linky z groweru sem neházej, to je zbytečný. Třeba ten chladič ze simaxový trubičky není špatnej, ale bude se tam asi hodně lámat světlo. Já asi začnu s dvojitou rourou z plexi naplněnou destilkou. Kdyby to šlapalo šlo by to udělat i ze simaxu.
Naposledy upravil czechglock 05-02-2005 v 20:11 PM
...a co to dát jenom do jednoduchý plexi trubky se zaslepenou stranou?
Kdyby v ni byla destylka, tak by se nic nestalo, ani kdyby ta výbojka praskla.....docela jednoduchý řešení
a nebo se dá celá ta výbojka ponořit do silikonovýho oleje-ten snad neni vodivej a dělaj se z něj takový divný čočky s menitelnym ohniskem
(to sem vyděl v ňákym dokumentu). Sehnat by ho taky neměl bejt problém
2usersony:To víš, že to nějak vykoumem. Taky bych radši ze dvou trubek a nějak vykoumat to proudění vody. Budu kontaktovat známýho , co by kolik stálo a jestli by to vůbec udělal. Každopádně dám vědět až bude něco novýho.
2Sinuhet: Od Hyeny mám zjištěno, že ty cca 2cm vody jsou absolutně zanedbatelné. Navíc získáš více tím, že přiblížíš světlo ke kytí a budou mít idaál teplotu. Nekvětší neznámá bude tepelný výměník aby dostačoval chladit.Tak zatím.
Naposledy upravil czechglock 06-02-2005 v 10:34 AM
S těmi ztrátami to nebude tak horký. Od odborníka mám zjištěný, že 1cm destilky nebude mít ani 5% ztráty. A ta dvojitá stěna? Cooltube má jednu stěnu o tlouštce 3mm. Při vodním chlazení budou sice dvě, ale jedna bude mít tloušťku 0.5 - 1 mm !!
Těch 5% je fakt max. S těma bublinama by moh bejt pronlém, ale šlo by to vyřešit spešl ventilem na zavodnění potrubí. Eventuelní ztrátu semozřejmě změřím luxmetrem a uvedené hodnoty zveřejním.
Vím, že jek píšeš o výhodě klasické cooltube, máš pravdu, ale hlavní důvod je ten, že budu muset zmenšit pěstírnu a to dost rapidně a chci si zachovat možnost pěstovat pod 600W, samozřejmě kvůli kvalitě matroše a vodní chlazení je pro mě jediná možnost.
Taky řeším podobnej problém jako czechglock. Chtěl sem kupovat silnější větrák, ale tohle vodní chlazení se mi docela zamlouvá. Na www.aquacool.cz je něco o věcičkách na chlazení PC. Je tam i expanzní nádobka, která slouží i k odvzdušnění systému. Dál se musí použít chladič který by ochlazoval tu vodu, ale to by mělo jít nahradit chladičem třeba z auta a čerpadlo by se mohlo použít i akvarijní. Nehorší bude dát to celý dokupy,bude to muset bejt hodně pečlivě udělaný aby nedošlo ke zkratu. Tak doufám že se to někomu povede a pochlubí se s tím, zatím...
ten chladič je dobrej z výměníku tepla (topení) ze starejch škodovek,
maj ho na každym vrakovišti tak do 250Kč, jenom se musí pořádně vymejt od různejch nánosů. Pár silikonovejch haďiček a čerpadýlko
z fontánky (taky za pár šupů, nemusí bejt ani moc silný-jde o uzavřenej okruh) a utěsnit to tavnym silikonem i s ňákou petkou jako
expanzní nádržkou. Největší problém je s tím tělesem okolo výbojky.
Má plexisklo dobrou propustnost?
Díky. Mě teď napadlo to topení ze škoci i z ventilátorem. Je to totiž šnek a na 12V. Bylo by to v jednom. Muselo by se to promejt louhem a pak ošetřit kyselinou.Už je čerpadlo a chladič. Propustnost plexi nevím.
to Punkaskunk
kamarade nechci tady do toho moc kecat ale barva spektra lampy ovlivnuje slozka u sodikovy vybojky to je SODIK u metalhalogenydovy to je hadej sam...???
chapes a nevim jestli je nejaka tekutina ktera by to dokazala (menit spektrum) to se nebudu hadat ale myslim si ze to je ...vsak vis co myslim no nic mej se jumpp