Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tato metoda vznikla úplnou náhodou, čtenář-pěstitel co ji objevil poslal popis do High Times, kde jí podle něj nazvali "FIM technique". Cílem zastřihávání je maximizace prostoru a zvýšení výnosů. Při klasickém zastřihávání na místě původního stonku vyrostou dvě nové větvičky. Touto speciální technikou můžete takových vrcholů mít až šest (!).
Postup je jednoduchý a možná jste ho už "nehodou" objevili. Určitě jste si všimli, že když neustřihnete celý vrchní výrustek, ale tak 20% těch zakrnělých lístečků necháte, tak pokračují v růstu. Za cenu určitého prodloužení vegetace může vyrůst až šest výhonků!
Pro lepší ilustraci tu mám obrázek. Někdo to pěkně přirovnal k ublížení člověku: neutrhnete celou hlavu, ale useknete mu jí těsně pod nosem. Stačí jen trochu experimentovat a můžete z této metody těžit i vy.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Jenom bych si to rad ujasnil...kdyz zastrihavam, tak ustrihnu stonek tesne nad sponim patrem...ale s toudle metodou mam teda ustrihnout jen nejakych 80% delky listu jinak ustrihavaneho patra? nebo proste neustrihnu stonek tesne nad spodnim patrem ale necham kousek nad cca 2cm?...diky za ujasneni...
dush: na vrcholu vetve je takovej zhluk jeste nerozvinutejch listu ,vemes ziletku a kus toho zhluku uriznes. Cim niz to uriznes ,tim min vetvi z toho vyroste a cim vejs to uriznes ,tim vic vetvi ,ale plati to jen do urcitech mezi. Nemysli si ,ze kdyz uriznes spicku troho chumlu ,ze ti vyroste spousta vetvi ,vyrostou ti spis listy s urizlou spickou. Ten rez musi proste zasahnout i hlavni stonek.
Zkusil jsem to taky a fakt to funguje. když se stane že vyrostou ostříhlé listy. tak je celé odstraňte a uvidíte že se to rozvětví. Musim se pochlubit můj nejlepší záštipek se rozvětvil na 5 větví.
- metodu FIM sem vyzkousel a musim rict ze s uspechem...
/ po dvou dnech po zastrizeni se zacinaj obevovat nove vetvicky (4)
- jen holt u nekterych (viz MATIN) se obevily vyrustajici zastrizene listy....
- no musim rict ze uz sem zastipoval podruhe a vypada to velice slibne , kytky vypadaj jako male keriky vsude se vetvi, u jedne po prvnim zastipnuti vylezlo 5 dalsich, a pri druhem dalsi 4, nehlede na to ze vyrustaj i dvojite vetve z jednoho :kloubu: (nafotim a postnu
Zkusil jsem to udělat na všech větvích a větvičkách a vypadá to dobře. Ten růst se mi skoro vůbec nezpomalil, ale to bylo asi tim, že vždycky po zástřihu dám větší dávku hnojiva.
Potřeboval bych poradit, jak je to přesně s tim odstraňováním listů, který díky FIM-střihu vyrostou jen polovičatý (jakoby v půlce usřihlý) ROZEBERTE TO NĚKDO TROCHU PODROBNĚJC....díky....