Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zajímalo by mě jaký druhy (dlouhodobýho) skladování znáte. Já skladuju klasicky: ve sklinkách v chladu a tmě tak aby zelí nebylo moc vlhký ale ani vyschlý no prostě akorát , ale kdo z vás to dělal ví že po víc než roce se kvalita i chut změní ne moc ale jo ... jestli na to máte nějaký grify ( Vakuování . mražení ... no prostě cokoliv tak napište q:-)
no, dobra vecicka je, kdyz vezmes tubu od multivitaminu, takova ta jak vypada jak dlouha krabicka od filmu a narves do ni pod tlakem aspon jednu celou velkou rostlinku. Pechujes, zase narves, pechujes. Musi to jit fakt fest. A kdyz mas pocit, ze uz to vic upechovat nejde, tak to upechuj jeste trochu, dorvi tam material, zazatkuj, hod do mrazaku, nech rok nebo dva a pak muzes odzatkovat, druhy konec odrizni, abys to mohl vystrkovat jednim koncem a proste si nozejkem urezavej kolecko, ktery budes na den/tyden potrebovat...
aby to bylo v suchu, chladu a aby byla tam tma, tak to taky muzes v zavarovaci sklenici zakopat do zeme, podle me sklizen je navrcholu kvality po pul roce a pak kvalita zase zacne klesat
Ja to minuly rok skladoval ve tme a pri trochu mensi teplote v takove te klasicke vakuove nadobe co se dodava s malou plastovou pumpou. Pravda ovsem je, ze toho bylo pomerne malo - moje prvni indoor sklizen - a za trictvrte roku to bylo vicemene pryc... Nejakou ztratu kvality jsem za tu dobu ale nepozoroval...
Cast minuly sklizne sem dal do sklenice od okurek (napechoval a zavrel.. nic sem nezalejval voskem ani jinak neutesnoval) a hodil sem to do mrazaku.. Za 4 mesice sem to z pochopitelnych duvodu vyndal a to hulco melo takovou nezvyklou dehtovou prichut. Rozhodne byla mnohem horsi, nez matros co sem nemrazil.. Muzete mi nekdo rict, co sem udelal spatne?? Nemyslim si, zhe bych to mrazil nedosuseny, ale je to mozny.. nejak si uz nefspominam.. =)
Ja sem to zas klasicky dal do zavarovacek,zasruubil,takze non prisun vzduchu. a dal to tmy a chladu.Jako po roce sem otevrel posledni zbytecky a to brcko bylo daleko silnejsi nez pred takovymhle dlouhym uskladnenim................WHY?
Free_tekk: V uskladnenym materialu probihaj ruzny chemicky procesy. Jednak dochazi k oxidaci delta9-trans-tetrahydrocannabinolu (doufam ze sem to napsal dobre dale jen THC) na CBN coz je nezadouci ucinek a material ma pak mene zkurovaci ucinky a je spis sedativni. Da se to omezit prave uskladnenim ve tme a za nepristupu vzduchu. Ale taky dochazi k premenam jinych cannabinoidu na THC. Takze pri dobrym uskladneni, muze dojit do jisty miry k zvyseni potence konopi.
Zdar, jakožto stárnoucí grower mám problém, že mi dítě už brzo doroste do věku, kdy z toho bude mít rozum a začne se ptát, co je to v tom skleníku za kytičky. Takže prostě asi budu muset s pěstováním přestat. Takže si musím napěstovat hromadu do zásoby a nějak vyřešit dlouhodobé skladování. Mražák nevyhovuje, je v něm na to málo místa.
Napadlo mě tohle: Pořádně to usušit (raději přesušit), napěchovat do PET flašky, přiodit k tomu pytlík silikagelu, flašku pořádně zavřít, zavoskovat a zahrabat do země, třeba i trošku hluboko (80cm?).
Nějaké názory/zkušenosti? Myslíte že i tak to může plesnivět?
Hm... No hele já bych to spíš řešil klasicky, prostě to narvy do 2-5litrochy sklenice(podle potřeby), a pak zakopej... ale nejdřív bych to pěkně zchladil a vysušil... takovejch 80cm pod zem by bylo akorát... Prý se tím i zvyšuje potence THC v palicích...
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Dík, Mr. Figaro. Ono nejde tak o to, jestli PET nebo sklo (PET mě napadla, protože u skla bych se bál, že to při vykopávání rozflákám). Spíš mi jde o to, jestli plísně hrozí i v takovéhle hloubce a se silikagelem - (ten by snad měl držet vlkost tak na 40%).
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Stoned_r41d3r: Já to taky nechápu, ale dost lidí tady tvrdilo, že jim to v zemi občas plesniví. Možná to s tou vzduchotěsností uzávěru nebude úplně super? Navíc vlhkost umí difundovat přes všechno. Tak jsem myslel že ten silikagel by mohl být taková pojistka. A dal bych ho tam málo, jenom něco jak pytlík co bývá v instantních polívkách nebo tak něco.
xerthon: Určitě je lepší konstantní teplota. Přinejmenším u vína to tak je. :-)
Ja to davam zamrazit do mrazaku v klasickejch zavarovackach a zatim jsem nezpozoroval ze by tim kvalita sla dolu, ale ani nahoru. myslim ze v takovejch podminkach vydrzi celkem dlouhou dobu - ja to tam mel max tak 4 mesice nez to "zmizelo" a bylo to porad stejny...
zizik: Hm, no právě, to je můj problém. Ze mně jde o DLOUHODOBÉ skladování, třeba 5-10 let (z důvodů, které jsem už zmínil). Samozřejmě chápu, ze kvalita půjde dolů. Ale furt lepší než nic. Takže hlavně mi jde o to, ať to nezplesniví.