Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
...growu zdar zacinam prvni indoor a potreboval bych par rad. Hodne jsem toho nasel ale prece jenom. Mam 400W palantastar ale skrin jen 30x60. Chlazeni mam vyreseny celkem dobrym vymyslem, ale prece jen se bojim jestli to neni zbytecne moc. Planuju tak 4 kytky BIO v samozavlazovaci. Diky za pripadny rady
...spis jsem myslel ze SOG nebo SGROG by mohl pri tyhle watazi celkem slusne frcet a s dobrym vynosem - nejde mi moc o usetreni na elektrice ale o quality. Jinak vyska ty skrine je ca 160 cm - casem pripojim fotky. Spis me zajima, jestli je to predem odsouzeny k nezdaru diky tomu vykonu, nebo jestli to poroste.
honza_heartofeurope:Na 400W lampu je skříň příliš malá.Víc než malá je úzká.Nevím,ale já osobně bych sehnal skříň o hodně větší,anebo což by asi byla škoda volil lampu s nižším výkonem.
OK - diky za rady, porudim sirsi, ale max tak 60 x 60 - to uz by mohlo klapnout ne? Nejak nechci domu strkat vetsi monstrum. Kydz o tom ted znovu premyslim, tak tech 30 cm je vazne k nicemu, sotva by se tam ty truhliky vesly. Takze myslite vy ostrileni ze tenhle rozmer bude OK? Mozna bych mohl i zredukovat vysku co? THX za pomoc
2 honza_heartofeurope
Na plochu 60x60 bych ti doporucil 250W a ne 400W. Jak bys vyresil to vetrani, kdyby tam to ctyrkilo bylo? Myslis, ze to zvladnes uchladit??
A tema presouvam jinam..v indoor galerce nema co delat..
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
Rovněž si myslím,že 60x60 cm je pro 400W stále málo.Potřeboval bys vychytat odtah a ventilátor pro 400W sodík bude asi dost hučet.Tady něco málo od Papaja:
70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm
150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm
250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm
400W - pokrytí: 1 metr čtvereční, efektivní dosah: 80cm
600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm
chlazeni je v poho, mam pevnou lampu s primym odtahem a double boro sklem s nizkou tepelnou propustnosti. Pohyblivy jsou kyti - u nich jsou 2 maly vent. na cirkulaci a jeden 140 m3 se spojitym regulatorem otacek. teplota je max. 30°. Kdybych mel presto problem, napojim to na odbocku z klima (to uz bych ale moc nechtel). Kazdopadne s teplotou problem neni, spis me tedy zajima, jesli v danym prostoru bude kvalita lepsi pod 400 nez pod 250 W - ciste teoreticky by to tak byt melo ne? A melo by to platit i o vynosu na plochu ...hope :-)
Pokud tedy nemáš s teplotou problém,není co řešit.Šoupni 400W a nestrácej čas.Samozřejmě,že výsledky budou o poznání lepší.Kolik kytek a jakou genetiku chceš do skříně dát?
30x60x160, to je tak na 3-4 kytky (ja mam 52x116x160 na 2 kytky pro zacatek). Je to docela malo, ale myslim ze pro zacatek se to da poresit. Skrin neni problem kdykoliv sehnat a premontovat to do ni. Pokud tam das 400W i s odtahem tam bude teplo (zatim moje zkusenosti s vlastnim okruhem) kolem 30 stupnu.
Pokud mas moznost klimatizace, tak je to skvele. Realne bych nad mensi odbockou uvazoval
2 mydena: chtel bych tak 4 kytky (to by snad mohlo byt v poho ???) Jak uz jsem psal chtel bych SCROG - tomu musim uzpusobit kyti - muzes poradit? Myslel jsem na blueberry - spis to ale bude zalezet na tom, jaky sezenu rizky. Co radis ty?
To honza_heartofeurope :No já bych tam dal asi jen dvě nějaké,které se dobře větví /Sage,Blueberry..atd/ a pohrál si jak s výškou tak s tvarováním.Na větývky dát kolínka nebo závaží.Osobně používám závaží zhotovené z přírodního nerostu.Na kus izolovaného měď. drátu uvážu "nějaký" kamínek a ten zavěsím na příslušnou větvičku.Navíc to potom vypadá moc hezky/pár lidí jenž vidělo pochválilo tento krásný
vynález,né však můj/.Další možnost by byla dát do skříně 4-5-kytí s menší větvivostí. /Hawai,Hope/...atd a "nahnat" je do výšky,tedy co se palic týče.Nějaký bush styl.Pro 400W žádný problémPtej se a hlavně hodně hledej-je tady všechno na co si vzpomeneš...
co vim, tak zkusenosti s blueberry jsou takove, ze leze strasne nahoru. Ja mam na okne diky tomu, ze je tam malo svetla Blueberry tak 20cm vysokou. Hodlam dat do skrine az mi vylezou vyse ty rizky...
...no nakonec jsem se pod tihou argumentu rozhodl pro vetsi skrin - nyni uz je postavena 54 x 88 x 165 (vnitrek). Co muzes udelat dnes, neodkladej na zitrek :-) Dneska to zacnu kompletovat a uvidime - tam uz by se asi ctyri holky vejit mohly. Musim jen prikoupit agro folii - pocital jsem s min nez polovicni skrinkou:-)
2 cityman: taky bych klidne bilil - bojim se ale vlhkosti. Folii se to alespon pekne utesni a nemuze se nic stat. Skrin mam novou a bez nerovnosti - snad tu folii zvladnu. Je lepsi ji lepit celoplosne, nebo jen napinat a pribit?