Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
chci se zeptat všech indoor pěstitelů, jak velké (průměr, objem, příp. výška) používají květináče.
Kdesi na Internetu (né-li zde na fóru) jsem se dočetl, že květináč by měl mít průměr asi 30 cm a objem 10 l. Když jsem nad tím tak přemejšlel - neni to kýbl?
Bude mi stačit kyblík s průměrem 19 cm a výškou 16 cm? Objem je...tuším...4534 cm3. Tedy 4,5 l. Mně se to zdá docela dost...(velikostí).
Pozn. Údajně jsou kořínky Ganji dlouhý 1/10 stonku, takže mi to teoreticky může vyrůst 160 cm vysoký?
Ohledně těch květináčů ti stačí i klidně 4.5L, ale je prej lepší mít větší objem kvuli kořenům - velká kytka velké kořeny. Ale z vlastní zkušenosti vim že to jde i v 4.5l i v 20L. V OBI například můžeš koupit kýbl 12L za 29Kč.Je to levnější než kupovat květináč. Taky to záleží kolik budeš mít kytek jaký světlo, jakej prostor na pěstování atd. Napiš.
160cm ani náhodou, 1/10 to je blbost. Reálný bych viděl tak 2:1 v hlíně, v bubbleru to bývá i 1:1.
Máš pravdu 10 litrů, to je kýbl. Ten tvůj se mi zdá moc mělký. Pokud nepočítáš s velkým vzrůstem, tak to zvládneš, ale jinak doporučuju větší.
Měj se
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
No já nevím, ale jsem už 4 týdny v květu na hlíně mám 20l květináče a kytky vypadaj zdravě a potentně a jsou vysoké 0,5 - 0,7 m takže je pravda že jsem hodně zaštipoval a jsou to spíš takové koule, normální výšku bych tipnul tak kolem 1m, ale spíš je to odrůdou než-li nějakým poměrem, ale 160 cm jsem neměl nikdy, ani s modelama outdoor/indoor to bylo tak 120 cm.
Zdar, myslel jsem jenom teoretickou délku kořenů.
Podle toho poměru samozřejmě nejde rozmýšlet výška kytky, to ani náhodou. Vevnitř ani nemá cenu růst do velké výšky, pokud nemáš adekvátní osvětlení (a pod tisícovkama dneska pěstuje málokdo).
Psyloelfe,
ta výška 0,7 pod jakou lampou jsi je měl? Spodní výrustky si odstříhal a nechal jenom vršky?
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Mno zaštípával jsem každou větvičku, to znamená i vršek po 3 týdnu (poprvé) vždy po 1 větvení, Od té doby co jsem začal zaštípávat, tak kytka vzrostla tak o 10 cm... je z toho teďko taková brokolice obalená palicema, není to podobný moc tý kytce vypěstovaný v tom bubleru... nemám tam tolik listí.... spíš samý palice no prostě to vypadá jako rozvětvenej klacek obalenej palicema. Příjde mě že toho tam není málo.Průměr stonků u země by mohl být tak 2 cm. Svítím 400W SON-T Agro. Jestli jsem udělal něco špatně nevím kytky se mě líběj.
Chci si zařídit takovou mini skříň pro 2-3 kytky. Rozměry jsou 40x60x150cm. Chci tam dát Buď 150W sodíkovku nebo 4 zářivky po 36W do rohu skříně a jednu malinkou zářivku povsěsit na strop. Jak velké květináče vzhledem k rozměrům skříně doporučujete? Výška kytek by mohla být počítám tak něco přes metr.
Myslíte, že potřebuju větřák, nebo se to dá odchladit (v případě,že bych tam dal sodíkovku) častým otevíráním skříně?
skříň 50x50x120 Já tu mam 150W sodikovku a při zavřenych dverich tam bylo 40stupnu. Pridal jsem větrak a mam mirne otevreny dvere. Ted je tam 29. Pudu do vetsi skříně....
Kosmici,
větrák budeš potřebovat určitě. Kromě snížení teploty bude kytkám prospívat hlavně ta cirkulace vzduchu. Nicméně pokud uvažuješ o 150W HPS tak je nesmysl růst kytky přes 1 metr! Tahle sodíkovka má efektivní dosah tak zhruba 40cm. Cokoliv bude dál tak z toho budou malý nezralý palice. Takže ti doporučuju vykvést kytku co nejdříve a to tak na 15-25cm. A veškerej růst co bude z dosahu lampy tak po přepnutí 12/12 ostříhej. Pozor aby to nedopadlo jako Breederův příspěvek v Galerii. A o zářivkách bych v tomhle případě ani neuvažoval... I když mohl bys je použít ještě navíc kromě tý sodíkovky.
Tak hodně štěstí!
Prošel sem cely forum základní pěst. inf. a nenašel sem tu nikde radu s velikostí květináčů. Můžete mi někdo poradit jak velký kytky si můžu dát do kvetináčů o objemu 5L,resp. jak maj bejt kytky velký než je přepnu na květ?
Vyplatí se to do nich vůbec sadit??
Jo abych nezapomněl pěstovat se chystam v hlíně +perlit.
Předem dík za pomoc všem.