Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čest Growers !!!!
Potřeboval bych s něčim píchnout..... včera sem byl ve zverimexu a oběvil sem tam takové zářivky Osram Linelux Plus. Kdyz sem si je prohližel tak sem zjistil, že to jsou zářivky do akvarka na rostlinky... Mělo to tam i graf spektra a zdal se mi vyhovující... ale chtělbych se s Váma poradit estli by šlo pod tím pěstit... Díky moc za všechny rady!!!
Zdar!
.... napsal jsem do OSRAM s.r.o. s tím jaký zářivky jsou nejidealnější pro pěstěni kytí.... a přišlo mi toto:
Co se týče osvětlení rostlin, nevhodnější řešení je zářivková trubice OSRAM FLUORA (15W, 18W, 36W, 58W). :
Má optimální rozložení spektra, podporující růst rostlin (červená a modrá část spektra). Světlo této zářivky je v konečném efektu
pro lidské oko narůžovělé.
.... dobroš, ještě si to SEHNAT!!!
jenom poznamka k Osram Fluora - teoreticky je to neucinejsi zarivka co do vyzarovani fotosynteticky aktivniho zareni, protoze jeji svetlo neobsahuje zelenou slozku, kterou chlorofyl neabsorbuje. Zatim mi ale nikdo nepotvrdil, ze by byla jeji ucinnost na rust rostlin prukazne lepsi, coz je vzhledem k jeji cene docela dulezite.
Do matkarny by se taky mohla hodit zarivka:
Philips TL-D 15W/89 SLV, Aquarelle, 10000 K, 750 Lm, cca 200,-
Ma rozmery 450x27 mm, takze ji staci pul metru sirky. Ma vyrazne modre spektrum.
Pripadne TL-D 15W/54 SLV/25 , Cool Daylight, 6200 K, 830 Lm, cca 46,- Kc.
A do tretice zarivka s patici jen na jedne strane: PL-L 36W/865/4P 1CT , Cool Daylight, 6500 K, 2900 Lm, cca 136,- Kc.
Všechny vybírány s ohledem na max délku 50 cm. Mám malou skříň.
Já mám jednu zářivku 18W s tím plným spektrem (silvania gro-lux) a ještě tam mám cool whiteku a roste mi to krásně do šířky a vůbec se to netahá zbytečně do výšky. Tak za týden o tom založi thread i s photos, tak se máte na co těšit.
jj já si taky frčím na 2 silvániách 18 w (namodralý), a kytky jsou krásně tučný 20 čísel vysoký,víc to asi neprosvíti!Mám jich 8,pár nebulek a Dhurg mAth Takže narůst perfektní pokud nespěcháte, s tím kvetením to bude asi horší Těším se na ty photos Killa
Mam hrozně pomalý net, ale už se pracuje na novým připojení a až to bude, tak to sem hodím. Jinak kytky rostou krásně. Dnes sem zastřihl.Měli deset pater, ale radsi sem to zkrouhnul, udelal par rizku a uvolnil misto do vysky ve skrini.
to Leli:Zářivky asi ne jenom na květ, ale jinak jsou urcite vpohode.
Protože mají dost málo v červenym spektru, ale to by se možná dalo vyřešit WARM WHITEkama. ty jsou dost do červeného, ale nevym, jestli by to bylo využitelnéjší spektrum než u sodíku. Teď když se dají kytky hodit ven, tak to nebudu asi zkoušet, ale jak uz bude po sezóně, tak bych koupil ty warm whiteky a zkusil to. Určitě to nebude zas tak špatné.
Jedna kytka kterou mám byla jako mala uplny chudak, tak ji hážu do skříně(12hod.) Je to asi dvacet dnů na květu, ale byla uplne malinká, když sem ji přepnul. Tak sem aspoň hodím photo.