cosmicgirl
Stálý Člen
|
Myslím, že ty peníze jdou investovat lépe. Já vůbec nevím, co by to mělo zlepšovat nebo jaký má takové světlo, se simulací východu a západu smysl. Jestli je někdo, kdo dokáže změřit nebo kvantifikovat výsledky a jestli má investice 13 tis za jednotku, která umí jen stmívat a řídit světlo nějakou návratnost.
Když vidím, že ta jednotka stojí 13tis a umí to řídít jen světlo, tak si říkám, že ty naše jednotky by měly stát aspon 20 )) ale nestojí.
Nestojí ani polovinu čili necelých 10 tis. (Zatím) Za ty peníze umí spínat nezávisle 3 okruhy osvětlení nebo čehokoliv co je potřeba cyklicky spínat. (světla, ventilátory, čerpadla)
Měří teplotu a podle teploty, kterou nastavíš umí sepnout bud topení nebo podle režimu provozu chladící jednotku, případně přítahový ventilátor.
Měří vlhkost a podle toho jakou nastavíš ti spíná bud zvlhčovačku nebo vysoušeč případně opět na ten výstup můžeš zapojit přítahový ventilátor když je problém s vysokou vlhkostí.
A poslední a nejlepší feature a vlastně jedna z nejdůležitějších věcí, kterou v tomto segmentu nemá nikdo, je řízení odtahového ventilátoru podle teploty. Když je vyšší než nastavená, výkon ventilátoru jde nahoru, když nižší jde dolů. Automaticky, pomocí PID regulace. Nebo to můžeš ovládat i v ručním nastavení.
Jen tady to výkonové řízení odtahového ventilátoru ti dokáže za rok ušetřit za elektriku a teplo nemálo peněz, (tisíce - nepřeháním), ale hlavně zlepší a ustálí ti teplotu.
A přitom to je hrozně jednoduché na instalaci. Zapojíš to do zásuvky nastavíš časy, teploty a hotovo. Všechny spotřebiče se do toho připojují přes zásuvky. Tak trochu sebevědomě si myslím, že nic podobného, co by zvládalo všechny tyto funkce a přitom to bylo tak jednoduché na obsluhu a instalaci za tyto peníze neexistuje.
Kdybys byl někde z okolí Zlína, rád ti to ukážu.
Můj názor je, že pro začátek by ses měl soustředit aby jsi měl dobrou genetiku, osvětlení, teplotu, vlhkost, vláhu a živiny. Když splníš tady ty podmínky tak pravděpodobně uspěješ. Na tohle bych se soustředil. Jinak, že sis vybral LED je dobře. Sodíky už jsou dnes přežité a v porovnání s LED drahé. To světlo bude samo o sobě asi dobré, ale ta řídící jednotka k němu za ty peníze nic neumí. Ale zas můj názor. Možná přijde někdo kdo bude mít jiný pohled. Každý má svou cestu. Já jsem elektrotechnik a programátor, ale moje přítelkyně je vystudovaná ing. v oboru zahradnictví. Myslím, že dohromady o tom něco víme
|
Life is sick...Dogs cough...Bees sail...Birds hack...Trees saw...Woods cry...Men die...Ticks try...Books lie...Ants fly...Goodbye
Naposledy upravil cosmicgirl 12-11-2020 v 19:24 PM
|