Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mohl bys poradit jak zapojit seriove 2 zarivky na 1 tlumivku...
Popripade by me zajimalo, jestli vadi kdyz na 40W tlumivce mam jen jednu 18W zarivku...
Diky Tom
No tak na toto jsem se byl nedávno ptát v naší TIPE, tam mi vždycky poradí )
Na 40W tlumivce můžeš mít 2x 18W trubice (měl jsem stejný dotaz), ale můsíš mít na každou 18W trubici 1 startér, tzn. 2 trubice 2 startéry, tlumivka stačí jedna. Schéma které mi dali je jednoduche na zapojení, ale nevím jestli si ho pamatuji přesně, raději si zajdi do nějakého elektra, tam ti určite ochotně poradí následuje schéma:
F ---- TL ----------------------------------------------------|
|
N ---- | |-----------| |--|
|========== | |==========|
trubice 18W trubice 18W
|========== | |==========|
| | | |
|-------- S ------| |------ S ---------|
F - fáze
N - nulák
TL - tlumivka
S - starér
Neručím že je to správně, raději počkej do pátku, a já to zkontroluji, jestli je to tak jak mi to nakreslil ten elektrikář.... ale myslím že jo, ty startéry byly uzavřené odvody....
A jestli můžeš mít na 40W tlumivce jednu zářivku tak to nevím, nejspíše ano, ale stejně jedna zářivka je málo, alespoň dvě ne ?!
BTW: dík o těch spektrech, zrovna se chystám koupit nějaké osramky na skřín na klony
Ahoj,
na jednu tlumivku muzes zapojit dve zarivky do serie, napr. 2x18W na beznou tlumivku 40W, bude to fungovat, ale asi kratsi dobu. Pro "tandemove" zapojeni jsou specialni tlumivky, je to na nich napsany, je tam nakresleny i schema. Taky potrebujes 2 specialni startery. Pokud zapojis jednu zarivku 18W na tlumivku 40W, tak to zarivka dlouho nevydrzi a odejde, neni na to stavena.
Byla to pekna fuska nez sem to vychytal, a myslel sem ze uz to nenabehne.... Startery svitej, tak 2-4 minuty a pak to teprve rozsviti... Je to OK? nebo sem neco zkazil?
Dve minuty je sice trochu vice, nez bych cekal, ale kdyz se to rozsviti, tak uz je to v pohode a nezhasina to (doufam) - coz znaci, ze jest to O.K.
muze byt problem v hodnote starteru - ja blb jsem delal vanu vcera a prehmat jsem se - taky jsem se divil, ze se startuje dlouho - bodejt, kdyz zarivky jsou 18W a startery jsem tam dal 25W-80W. To chce starter 4(8)-25W, nebo tak nejak....
nevimnevim,mi to nabíhá během pár vteřin.
Zkus si prozvonit nějakým měřákem,jestli nemáš někde nějaké zkratíky.Často bývá problém v paticích zářivek a startérů.
Co když mám dvě zářivky 4Ow a chci je píchnout na jednu tlumivkua kondík?Díky za help ale potřebuju to vědět do pátku...můj mejl znáte, ale dannewotnyseznam.cz fakt díky