Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cawte, po precitani 144 prispevkoch som sa rozhodol ze dam Ano TRICHODERME Ako spravni žid zamestnal som aj ja googl na nejaky ten cas. Nasiel som Trichoderma asperellum v popise je to asi to iste, ale cena je lepsia. http://www.mott.sk/sk/mudra-huba/33...6002988109.html za 3,5€ dostanete 25g co je viac jak dost, kludne sa na take mnozstvo môzete aj poskladat Dakovat nemusite
Inak mam otazocku ci ma niekto skusenost s aplikaciou tejto huby pred zasadenim semienka. Mam na plane aplikovat tuto hubu asi 1-4dni pred zasadenim semienka, alebo mam skôr?, ma niekto s tym skusenost alebo vsetci iba teoretizujete? Chcem si kupit znackove semena a keby sa im nieco stalo asi by som si to nikdy neodpustil Hej a inak nasiel som este lacnejsie o 0,39€ http://www.instav.com/trifender-5-x-5-g/d-71159/. A este pre niekoho co by chcel toho kus viac tak http://www.bioochrana.sk/produkty/b.../trifender.html 9€ za 100g a za 1kg chcu 72€
Zdravím Groweři, jsem absolutní začátečník, ale tahle houba mě nadchla a tak jsem hledal podobnou variantu, která tu byla v dostání ve značce Supresivit a našel jsem tohle zajímavé balení : http://www.eshop-rychle.cz/growshop...459-Gliorex-10g
účinnost se shoduje právě se Supresivitem, obsahuje Trichodermu a slibuje větší výnos + dávkování taky sedí. A ta cena ..
Jdu do toho pak dam info o výsledku
Zdar a sílu
mykhorizní houby , jako přenašeč informace mezi rostlinami.
tj. reakci škůdcem napadené rostliny mykhoriznich houby předávají ostatním rostl. a ty si začnou vytvářet přirozenou obranu a lákat k sobě predátory proti škůdcům.
1. http://postreky.sk/hladat.php Trifender - trichoderma asperellum-
biologický prípravok na zvýšenie odolnosti rastlín proti hubovým chorobám, podporu koreňového systému...
Zdravím, experimentálně jsem aplikoval na pár rostlin trichodermu. Jedná se o přípravek GHE Bioponic Mix. Na přípravku nebyly uvedeny žádné varování ohledně zdravodtích rizik, tak jsem se s tím příliš nemazal. (Žádná rouška, rukavice, ani dlouhý rukáv). Po přečtení tohoto threadu jsem si alespoň dezinfikoval ruce peroxidem. Myslíte, že se mám těšit na nějakou houbovou chorobu, nebo jsou kmeny co používá GHE pro člověka neškodné?
Původní příspěvek od Mrsheep Otázka. Koupil jsem symbivit.
Mám to dát:
1. Do pudy 1-2dny před klonama
2. Společně s klonama
3. Pár dní po uchycení klonu
Dekuji
Spoločne s klonom. Musí prísť ku kontaktu Symbivitu a koreňového obalu t.z. nasypeš do jamy, šupneš na to klon a prihrnieš. Pozor aj na odporúčania výrobcu:
Doplňující informace a upozornění
Pro správné fungování přípravku je nezbytné, aby došlo k jeho přímému kontaktu s kořeny rostlin. Vyvarujte se použití systemických fungicidů v průběhu prvních tří týdnů po aplikaci přípravku. Účinky přípravku SYMBIVIT mohou být sníženy nadměrným používáním chemických hnojiv (nesmí dojít k předávkování rostliny)
...hluchonemý chlapec vraj zjavenie vidí takto:
oooooooaaaaaaaa oooooaaaaaaaa
Spoločne s klonom. Musí prísť ku kontaktu Symbivitu a koreňového obalu t.z. nasypeš do jamy, šupneš na to klon a prihrnieš. Pozor aj na odporúčania výrobcu:
Doplňující informace a upozornění
Pro správné fungování přípravku je nezbytné, aby došlo k jeho přímému kontaktu s kořeny rostlin. Vyvarujte se použití systemických fungicidů v průběhu prvních tří týdnů po aplikaci přípravku. Účinky přípravku SYMBIVIT mohou být sníženy nadměrným používáním chemických hnojiv (nesmí dojít k předávkování rostliny)
Okie dokie. Nacpu to pod řízek. Měl jsem jen strach aby to nebylo na ten klon moc stresu.
Díky.
Ahoj koukal jsem, ze s trichodermou je to pekna bida, vsechno cesky se prestalo vyrabet a prodavat. Nechtelo se mi kupovat predrazenou trichodermu z g.schopů. Trochu jsem hledal a nasel jsem snad jedinou ceskou firmu, ktera se zabyva vyrobou mykoparazitickych pripravku. Je to firma fytovita.cz a nabizeji 3 pripravky. Jeden z nich dokonce obsahuje trichodermu. Snad tim nekomu pomuzu. Jeste bych mel dotaz, co si myslite o pouzivani techto pripravku v hydroponii, napr. v amazonu, kde neni zadne medium a pak v systemu, kde jako medium slouzi hydroton - jilove kulicky. A jaky z tech tri pripravku byste vybrali pro nase ucely? Prosim nekoho zkusenyho o odpoved.
pyroman80 : Sám jsem trichodemu od GH použil ve Wilmě s hydro-tonem loňskou sezónu (dostal jsem reklamní balení v growshopu). Bohužel, bez jakéhokoliv pozorovatelného zlepšení.
Před cca měsícem jsem užívání trichodemy probíral s "kolegou" co má také Wilmu a také používá hydroton a zjistil jsem, že :
a) Trichoderma harzianum od GH není příliš vhodná do hydro systému, kde používáme hydroton (clay pebbles), v mém případe Wilma. Na stránkách eurohydro.com jsou informace od výrobce GH, kde jako vhodný substrát přímo uvádějí kokos a hlínu nebo v jiných podobných substrátech. To jílové kuličky nejsou.
b) pokud v hydrotonu "musíš" mít i trichodemu h., tak zakoupit biofiltr (tuhle informaci má na stránkách i Klecka).
Pokud má někdo zkušenost s trichodemou h. v kombinaci s jílovými kuličkami, sem s tím.