Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Můj první indoor :) budu rád za rady
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
JohnyLachanto
Stálý Člen

Karma uživatele JohnyLachanto - 88% PěstitelskáKarma uživatele JohnyLachanto - 88% Pěstitelská

Registrován: Apr 2016
Příspěvků: 74  

Můj první indoor :) budu rád za rady Příspěvek č. 1

Ahoj, tak konečně jsem se dostal, tak nějak k zařizování svého prvního indooru. budu rád za každou vaši radu nebo poznámku

Sestava ( pár věcí, ale ještě chybí) :
Homebox growlab 120x120x200
Světlo budu mít nejspíš 600w od známýho + stínidlo, tak snad to nebude žádnej shit. Jinou watáž ani nechci, tohle je podlě mě ideální.
odtah ventilátor Can-Fan RK 160/ 460 m3/h ( přítah nechám pasivní )
pachový filtr prima klima 620 m3/h, optimal 475m3/h, příruba 150mm
16x květináč TEKU 6,5 litru 20x20x23
teplo-vlhkoměr
Hnojky Bio green 1m3 greenbox ( Bio 1 Grow 250ml, Bio 2 Bloom 250ml 3x, Calgel 250ml 2x, PK 13-14 250ml, Biozym 250ml, X-Rooting 250ml, X-Bloom 250ml )
Sonoflex 2 metry
Jako pěstební substrát zvolím hlínu, jelikož začínám přijde mi to nejvhodnější volba.

chybí: - větrák na ofuk, nevím jestli stačí nějakej menší klipsnový nebo snad více..?
- řízky budu mít tady od jednoho growera, kterého jsem našel na bílé listině..nevím jakou odrůdu zvolit nebo je to úplně jedno?
- chci se zeptat na svícení 600w při růstu na řízky..tak jak daleko by měla být od řízků a nebo jestli se to vůbec dá takto udělat, občas vidím, že borci mají menší watáž na růst.
- dál jsem se chtěl zeptat na objem květináčů jestli to stačí těch 6,5 litru..? A hlavně mi přijde 16 docela málo, myslel jsem že tam dám aspoň 20 kytek, tak možná ještě 4 přikoupim co vy na to..? Nebo to na konci nebude mít žádný vliv na výnos..? S těma 6,5 L květináčema mi poradil týpek v GS.
- Dál jsem se chtěl zeptat na měření ph, prý se to při pěstování v hlíne nemusí..tak se chci zeptat zkušenějších jaky na to maji názor..?
- co se týče zašťipování, tak to ještě nejsem rozhodnutej, jelikož v tom nemám žádnou praxi, tak možná zkusím zaštípnout někdy před přechodem do květu, ale uvidím.
- jinak mě napadlo ještě přítah jestli neni potřeba aktivní..? a zvlhčovačku snad potřebovat nebudu. Nechci už moc do něčeho financovat.

Samozřejmě mám ještě nějaký kravinky jako je dig. spínaci hodiny atd..ale to snad už psát nemusím. Budu rád za každou radu..chtěl bych se do toho vrhnout co nejdřív až budou k mání holky..)

Old Post 14-07-2016 v 18:41 PM
JohnyLachanto je offline   Profil uživatele JohnyLachanto   Find more posts by JohnyLachanto   Foto galerie člena JohnyLachanto   Click here to Send JohnyLachanto a Private Message   Add JohnyLachanto to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
murmur
Stálý Člen

Karma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% Pěstitelská

Registrován: Nov 2015
Příspěvků: 392  

Příspěvek č. 2

Čau, výbava vypadá dobře, ale výbojku raději kup novou než si půjčit, nikdy nevíš. Jeden ofuk na rozjezd postačí, ale později to bude chtít víc. Jestli bude stačit pasivní přítah k tomuhle odtahu, to si nejsem jistej, stan bude pěkně vcuclej, taky záleží na podmínkách jako teplota venkovníhu vzduchu apod. A jestli je ten odtah jednorychlostní bez regulace, moc vlhkosti tam nejspíš nezůstane.
Já mám stejně velkej stan a 16 kytek v hlíně v jedenáctilitrových květináčích, světlo ze začátku metr vysoko a postupně snižuju a hlídám teplotu. A pokud jde o odrůdu, to si musí každej rozhodnout sám, taky můžeš zkusit víc druhů. Pěstu zdar!

Old Post 14-07-2016 v 22:12 PM
murmur je offline   Profil uživatele murmur   Find more posts by murmur   Foto galerie člena murmur   Click here to Send murmur a Private Message   Add murmur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JohnyLachanto
Stálý Člen

Karma uživatele JohnyLachanto - 88% PěstitelskáKarma uživatele JohnyLachanto - 88% Pěstitelská

Registrován: Apr 2016
Příspěvků: 74  

Příspěvek č. 3

Uvidím, s čím přijde, když tak bych koupil novou. Po jaký době bych měl přidat ještě jeden vetrak na ofuk teda..? Nebo spis s jakym vykonem je poridit..? Pokud, bude nejakej problem, budu muset dokoupit ještě i aktivní pritah, ale to uz je malickost a nebo jak se da jeste jinak vymyslet problem s vlhkosti..nejak levnejsi zalezitosti..? Cetl jsem nekde v prispevcich ze nekdo daval i mokre hadry do boxu. Jinak Mas docela o dost vetsi kvetinace, tak ted premyslim, ze jsem mel zvolit taky 11L...nevim jestli jeste radsi nekoupit ty 11L a nebo teda jeste neprikoupit treba 4 kvetinace 6,5L, aby mi to dalo tech 20 holek dohormady.?! Jinak díky moc za cenný rady.. na začátek zkusim nejspis jednu odrudu..

Old Post 14-07-2016 v 22:42 PM
JohnyLachanto je offline   Profil uživatele JohnyLachanto   Find more posts by JohnyLachanto   Foto galerie člena JohnyLachanto   Click here to Send JohnyLachanto a Private Message   Add JohnyLachanto to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuckyBoy
Stálý Člen

Karma uživatele LuckyBoy - 85% PěstitelskáKarma uživatele LuckyBoy - 85% Pěstitelská

Registrován: Aug 2013
Příspěvků: 162  

Příspěvek č. 4

tak jestli do toho mohu též vstoupit, doporučil bych buď 16x11l tak jako kolega nebo 25x6,5l ... když dáš těch 16, budeš déle na růstu,tak s jedním záštipem, podle genu.. když 25, ušetříš tak týden bez záštipu..?ještě bych ti doporučil čistej kokos jako medium..od Canny The Best..a pořádnej ofuk bude potřeba až tam budeš mít kubík zeleně ..ať se zelení...a s tím ph, mno nemusíš, ale pak se nediv, že budou trpět deficity, záleží taky jakou máš vodu a jak ty hnojky ovlivní ph...litr kyseliny do dvou kil a akvaristický ph test asi pade, to není taková investice..záleží na tobě

Legalize It!

Old Post 15-07-2016 v 06:49 AM
LuckyBoy je offline   Profil uživatele LuckyBoy   Find more posts by LuckyBoy   Foto galerie člena LuckyBoy   Click here to Send LuckyBoy a Private Message   Add LuckyBoy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
peacetoall
Stálý Člen

Karma uživatele peacetoall - 85% PěstitelskáKarma uživatele peacetoall - 85% Pěstitelská

Registrován: Jan 2009
Příspěvků: 30  

Příspěvek č. 5

JohnyLachanto: jestli máš box 120x120 a budeš tam dávat 16 kytek (což je dost), tak je i 6,5 L květináč zbytečně moc. Dej je do 3,4 L a bude to akorát. 20 kytek už je taky zbytečně moc. Lepší by bylo dokonce jen 9 kytek do 6,5 L květináčů a nechat je pěkně narůst kolem těch 4 týdnů a potom přepnout. 16 kytek ale samozřejmě taky jde. Pokud jde ještě o větší počty, spíš už by to spadalo do techniky pěstování zvanou SOG (sea of green - moře zeleně), kde je ovšem zapotřebí ještě většího množství řízků. Na takový prostor určitě minimálně těch 36 kytek do malých 1,5 litrových květináčů a nechat jen zotavit řízky (1 týden) a přepnout na květ. Ten kokos jak radí LuckyBoy je samozřejmě skvělé médium, ale časem bys to musel hodně často zalívat (až by byli větší tak klidně každý den) a troufám si říct, že časově bys to určitě nezvládal a kytky by ti uschly. Musel bys tam rozvést závlahu s čerpadlem na časové hodiny a pro začátečníka je to celkově zbytečně těžké. Navíc se v tomhle musí hlídat pH a správně volit dávku hnojiv, jelikož je to médium bez živin a všechny je musíš dodat ty (velká pravděpodobnost spálení nebo zase naopak hnojení příliš málo u začátečníka). Jestli ti můžu poradit, hlína je do začátku vážně nejlepší. Alespoň dvě tři kola na ní odjeď a potom klidně zkus nějaké hydro. Jestli zvolíš nějaký lightmix nebo allmix je na tobě, sám nevím pořádně, které médium je lepší. Do lightmixu zase naopak naleješ víc vlastních hnojiv (což je lepší, protože jsou asi kvalitnější). O allmix se zase nemusíš tolik starat a stejně ti něco vyroste (samozřejmě ale stejně potřeba hnojit ale slabší dávky), takže pro začátečníka lepší. Neměřit pH v hlíně je spíš taková nouzovka. Oni ti samozřejmě vykvetou ale výnos ti to zmenší třeba i o třetinu nebo podobně. Možná méně, možná více těžko říct. Voda z kohoutku má hodně vysoké pH. Kdyby měla voda z kohoutku pH třeba 6,8 tak je to ještě ok, jenže ona má dost často hodnoty přes 7. Já jsem z okolí Prahy a mám tady zhruba 7,5 a to je pro kytky opravdu hodně, takže takovou vodu už je opravdu dobré stáhnout na těch 6,2. Když koupíš kyselinu a pH kapky, tak uděláš určitě dobře. Nejdříve necháš vodu odstát 24 hodin (kvůli chlóru) a potom smícháš hnojiva (zpočátku jen čistou vodu, podle toho jak moc předhnojenou hlínu budeš mít) a nakonec upravíš vodu kyselinou. Z těch 7,5 chce to té kyseliny trošku více ... potom až budeš třeba kolem těch 6,8 - 6,5 tak jen opravdu po kapkách. Pozor ... raději nemíchat kyselinu na snížení pH a zvýšení pH. Pokud dáš té kyseliny na snížení pH moc ... raději vylít a namíchat nový roztok. Časem (dva tři týdny max. ) se naučíš že té kyseliny opravdu maličko a potom už jen po kapkách. Kdybys měl nějaký dotaz, klidně mi pošli PM, budu se ti věnovat. Co budu vědět, tak ti vysvětlím nějak jednoduše. Mimochodem to UFO máš vážně dost silný, přesně jak píše murmur ... tady asi nějaký aktivní přítah bude namístě.

edit: Ještě ses ptal proč někdo dává na růst menší wattaž. Heleď ono je to pravděpodobně (spíše až určitě) z důvodu úspory elektřiny a trošku i tepla, ale hlavně té elektřiny. Ono to v podstatě i stačí jo, ale zase by tam asi neměli být takové rozdíly. Například na květ chceš dát 600W, tak růst bych volil jen 400W. I 250W někdo dává. Ale třeba růst pod 150W a na květ dát 600W to asi spíš ne heleď. Ono jde o to, že ta slabá vybojka ti uděla menší a drobnější kytky a ty potom na ně zapneš 600W a ono tolik na nich nevykvete bohužel protože z té 150ky nebo 250ky jsou ty kytky prostě menší. Ale asi ses ptal na to proč, tak je to podle mě jen kvůli penězům. Ono svítit 600W celý měsíc stojí asi 1000-1500 Kč za elektřinu. 250W bude stát zhruba těch 500-750 Kč. Já si myslím, že když budeš mít na květ 600W a necháš je růst pod 400W (nejlépe metalhalogenem), tak nebudeš mít problém a na růstu ušetříš. Na růstu totiž svítíš taky samozřejmě déle a to 18 hodin denně. I s 250kou se to dá, ale to já bych třeba asi nevolil, ale jde to ;-). Jinak samozřejmě růst pod 600W a na květ dát 600W je asi to nejlepší, ale ani těch 400W podle mě vůbec nevadí heleď a možná taky téměř stejně dobré. Jo a jak ses ptal jak daleko nad vršky rostlin, tak pokud na ně pustíš hned těch 600W tak to dej klidně metr nebo metr dvacet nad ty řízky. Jinak se 600W dává 50cm nad vršky rostlin, 400W zhruba 30cm co pamatuju a 250W 25cm, ale samozřejmě záleží podle teploty jo. Ta 600ti stovka dost topí a lepší jí dát trošku výše, pokud budeš mít problémy s teplotou.

Naposledy upravil peacetoall 15-07-2016 v 15:49 PM

Old Post 15-07-2016 v 15:25 PM
peacetoall je offline   Profil uživatele peacetoall   Find more posts by peacetoall   Foto galerie člena peacetoall   Click here to Send peacetoall a Private Message   Add peacetoall to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2571  

Příspěvek č. 6

S tvrdou vodou se taky potýkám ale hnojim biobizz každou zálivku a to mi ph srazí na přijatelnou hodnotu. Při flushi mixuju s destilkou a v hlíně žádnej problém. Teď už to taky ani moc nehlídám... jen když se mi něco nezdá tak si to změřim a pak i to co proteklo.

Jinak kolik kusů v jak velkejch květnících, na to asi neni žádná univerzální rada... pro někoho moc, pro někoho málo... mě zas přijde škoda trápit trápit 16 kusů pod 600w v 3,5l květníčcích. Jasně že to tak akorát stačí aby nestrádaly nějak moc, ale já jim radši nechám prostor... naopak 20x6,5l mi přijde lepší (já bych volil 16x11l)

My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik

Old Post 15-07-2016 v 22:38 PM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
murmur
Stálý Člen

Karma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% Pěstitelská

Registrován: Nov 2015
Příspěvků: 392  

Příspěvek č. 7

citace:
Původní příspěvek od crazyben
Jinak kolik kusů v jak velkejch květnících, na to asi neni žádná univerzální rada... pro někoho moc, pro někoho málo... mě zas přijde škoda trápit trápit 16 kusů pod 600w v 3,5l květníčcích. Jasně že to tak akorát stačí aby nestrádaly nějak moc, ale já jim radši nechám prostor... naopak 20x6,5l mi přijde lepší (já bych volil 16x11l)

Přesně tak, pod šest litrů hlíny bych nešel. 16x11 je sice pěkná hromada hlíny, ale podle mě se to vyplatí. Vlhkost jsem vyřešil pomocí cooltube, kdy můžu mít odtah na minimum (mám NTS TT s regulací), ale je to další investice, taky na růstu svítím 400W a ta na téhle ploše tolik netopí.

Old Post 16-07-2016 v 11:31 AM
murmur je offline   Profil uživatele murmur   Find more posts by murmur   Foto galerie člena murmur   Click here to Send murmur a Private Message   Add murmur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvakos
Stálý Člen

Karma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kvakos - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2016
Příspěvků: 242 

Příspěvek č. 8

viz jak na poradnej indoor.

Kvetinace sou ideal 6,5l.

Hlavne novou vybojku a rekflektor,pokud to neni awing ci podobny material.

Hlina mi prijde na start naopak tezsi. Radsi vol mix cocos x light mix ci cistej kokos.

Ofuk staci jeden velkej za 300kc z bauhausu

Jak na poradnej indoor
Jak na fenixovy slzy a jine extrakty
Kvakosuv MagicBox 600w COCO RAPED BUSH
Analyza canabinoidu- THC ,CBD atd

Jeden myslel a vymyslel hovno,druhej nemyslel a slapl do toho.
blabla

Old Post 16-07-2016 v 19:24 PM
Kvakos je offline   Profil uživatele Kvakos   Find more posts by Kvakos   Foto galerie člena Kvakos   Click here to Send Kvakos a Private Message   Add Kvakos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:05 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
02-10-2017 - Můj první Indoor. - 3 odpovědí
03-08-2017 - Můj první indoor - 30 odpovědí
30-12-2016 - Můj první indoor (White Widov) prosím o rady - 23 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7494300 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív