Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Nemoci Rostlin a Problémy » 23.den květu - Třásněnky -> BIOOL -> vážný problém, plíseň ??
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Eccolab
Nový Člen

Karma uživatele Eccolab - 60% Pěstitelská

Registrován: Oct 2008
Příspěvků: 21  

Upozornění 23.den květu - Třásněnky -> BIOOL -> vážný problém Příspěvek č. 1

Zdar kolegové,

poprvé jsem se během pěstování indoor dostal do potíží, které mě přiměly poradit se s Vámi, protože jinak si vůbec nejsem jist, jak to dopadne.

Takže od začátku : 100x129x290 prostor, jedu hlínu all-mix, 400 W plantastar, pestrou paletu 16 šniclíků ( SHIT, CH, COB, JF, MJ, JH, IP, SQ, BB, to je asi vše ..:-)) T: 22/29 VL : 50 - 60%

Menší část řezů jsem tentokrát dostal už povyrostlý v hlíně, zbytek klasika v RW ještě k zasazení.

Mělo mi o bejt jasný už průběhu růstu, že těch pár teček něco znamená, no ale OK.
Po 16 dnech růstu, kdy to jelo nad očekávání skvěle, jsem všech 16 kousků v cca 40 - 60 cm přepnul na 12/12

Kromě několika mušek jsem nic neřešil, až dokud se nezačaly celkem viditelně rozšiřovat na listech světlý spáry až skoro bílá a průhledná místečka.
OK...svilušky dělaj tečky, tak průzkum o co jde.No na listech ze spodu jsem objevil malé bíložluté červíky(larvy?)..jejich počet se stejně jako míra poškození některých listů určitě za těch pár dní pozorování zvyšoval.

Po dobrých zkušenostech s Bioolem z outu jsem ho pořídil ( novej ) i na in.

Všechny kytky vytáhl na hygienickou hodinku.Dostaly mohutnej postřik spodků listů a spodků obecně.Koncentrace roztoku byla dle pokynů.

Na SHITU byly na stonku dokonce puklice, tak ty jsem sjel taky a pro jistotu ještě BIOANem.

Ještě pohnojil jemně Plagronem ( grow+Bloom ) + postřik Pythakem ( chyba ?? )

Řek bych, že jsem pokosil 99% těch tvorů.Ale hned druhej den se začly listy pálit jako při přehnojení, ale ne od konců, ale nahodile...+ hnědý fleky a mohutná sesychavost.Paličky na těhle větvích začaly mít hnědý chlupy ( 23.D Q ) apod...listy zespoda měly tmavý tečky od postřiku Bioolem..brrrr.PEJKLO !

No tak jsem udělal akci, otrhej co můžeš z těch nejhorších listů a že odpadávaly skoro sami ( kytky do té doby pěkně zelené, bez viditelných známek problémů, od 50 cm - 1 m ! ) a lehkej postřik čistou vodou, očista pěstební komory a šup tam zpět.

Jsou to asi 3 dny a řekl bych, že stav se stále lehce zhoršuje nebo přinejlepším stojí a listy celkově flekatí světlými místy.
COB se kroutí konečky listů a paličky stojí.

Prosím tedy místní borce, jestli by se nepodělili o svoje zkušenosti s podobným případem, popř. beru jakoukoliv konstruktivní ) radu.

Díky a snad se vám to vyhne!

P.S. třásněnky nebo jejich larvy si myslim že to byly, hlavně kvůli příznakům na listech, který jsou tady v tredech k vidění

Gardening Science !!!

Old Post 26-03-2009 v 16:29 PM
Eccolab je offline   Profil uživatele Eccolab   Find more posts by Eccolab   Foto galerie člena Eccolab   Click here to Send Eccolab a Private Message   Add Eccolab to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
martil
Nový Člen

Karma uživatele martil - 91% PěstitelskáKarma uživatele martil - 91% Pěstitelská

Registrován: Mar 2009
Příspěvků: 25  

Příspěvek č. 2

Pošli foto, takhle ti nikdo moc neporadí :-(

H¤O

Old Post 26-03-2009 v 19:42 PM
martil je offline   Profil uživatele martil   Find more posts by martil   Foto galerie člena martil   Click here to Send martil a Private Message   Add martil to your buddy list     Navštiv homepage uživatele martil! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

no heled nechci malovat čerty na zeď, ale jak to tak čtu tak být na tvém místě tak to ukončim a začnu znova protože pokud už máš delší dobu přepnuto tak neni cesta zpět a vpřed už to půjde jen velmi velmi těžko , pokud to vůbec někam půjde. Jakmile začnou měnit barvu listy v paličkách už paličky vůbec nebudou chtít růst a budeš jim svítit ne pro radost ale ze zoufalství. Sice jsem to neviděl,ale řekl bych že to bude již hodně vážný. Ono už samo o sobě stačí když kytka přide o větší množství listů a květ se dost zpomalí. Substrát vyhod a kup si AGRO na pokojovky a krom pár mušek nebudeš mít problem. Všim sis někdy jak ty rádoby kvalitní substráty na pěstování marihuany za 340Kč pytel jsou plný kořenů? Protože jsou to použitý substráty z velkopěstíren. Jedíný co s tim substrátem udělaj než ho naplní do pytlů je že ho prohnojí a nechají proschnout. Pak jde do prodeje. Zajímalo by mě jakej substrát používají jako první. Možná to bude něco jako AGRO
Jestli tě zajímá víc tak ti řeknu jak tohle vim ale pouze PM
To co tu melu o substrátech ti ted ale asi moc nepomůže. Já bych řek že tvuj problem již řešení bohužel nemá. Bude to bud otrava nebo předávkování živinama a jestli usichají celé listy tak je konec. Bohužel. Bude se to dál zhoršovat protože ty poničený rostliny už nejsou schopný se s tim vyrovnat. Doporučuju ti to ukončit a začít znova. Je mi to opravdu upřímně líto. Nezlob se na mě, ale nemůžu ti říkat že se spraví když vim že ne.

Old Post 01-04-2009 v 05:35 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lyft
Stálý Člen

Karma uživatele lyft - 45% PěstitelskáKarma uživatele lyft - 45% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 84  

Příspěvek č. 4

vašík: s tím AGREM to nemyslíš vážně,viď?Já ho jel jednou na balkoně.Hlína byla zapařená a smrděla jak tejden neměněný fusky a těch škůdců,co z toho vylezlo.Od AGRA jedině perlit.A k těm značkovým,měl jsem například z Bio Bizzu svilušky a od té doby veškerý substrát proháním troubou.

Eccolab: máš to podrobně popsané,chtělo by to ale foto.

Old Post 01-04-2009 v 08:55 AM
lyft je offline   Profil uživatele lyft   Find more posts by lyft   Foto galerie člena lyft   Click here to Send lyft a Private Message   Add lyft to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 5

ad substrát - agra vůbec nebrat tj jasný. z těch co jsou kvalitní a mají tak střední cenu tak floria květinový substrát .)
jinak nevim ale krom až nadsazených keců jsem u těch "drahých" substrátů neměl problém a škůdci no nevim chtělo by zjistit v první řadě odkud jsou žeano
jinak pokud to pojedeš dál tak mě napadá - zkus přírodní predátory .) ale asi bych raději vyměnil posádku po takovýhle historii (i matkáře pokud to tam bylo od začátku) a vydezinfikoval to plus si trochu hlídal co si domu nesu (hygiena nějaká)

Naposledy upravil 01-04-2009 v 09:16 AM

Old Post 01-04-2009 v 09:11 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 6

lyft: Ale myslim to vážně....AGRO je super nemam problem. Ale nepoužívam klasickej zahradnickej co dost často smrdí,ale používam jedině pro pokojové rostliny. Samotný bez přísad. Žádný písek, žádný perlit , žádný žížaly ani netopíry Pěkně čistej substrátek 25 litrů na květináč a nevim co jsou problemy. Za 14 dnů vyletí z klonů metrový kytky a poprvý se hnojí 14 dní po přepnutí s EC 0.5 Alga Grow a pouze jen některý rosliny který mají lehký nedostatek živin. Výnos výbornej a svilušky jsem měl jen když sem si je přinesl s klonama od matkáře. Nikoliv ze substrátu. Ze substrátu se mi občas výlíhne 10 mušek a to je asi tak všechno žádný smutnice, třásněnky ani jiný brebery neznam. Jo a ten substrát floria jsem zkoušel a mě absolutně nevyhovuje živinově. Rostliny mají zpočátku enormní přísun živin a pak jim strašně rychle dojdou. Jo a taky jsem zjistil že je lepší použít substrát bez perlitu. Ten perlit jen zmenšuje místo pro kořeny. Žádný perlit=větší kytky a více živin.

Old Post 01-04-2009 v 12:52 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jestedman
Stálý Člen

Karma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 977 

Příspěvek č. 7

nemelte OTčka, eccolab potřebuje pomoc.

tak nejdřív sniž vlhkost. Bojim se že ty fleky co popisuješ bude plíseň, phyťák si schovej na další várku, ten jí živí. I kdyby ne, tak vlhkost třásněnkám jen prospívá. Pokud vím správně, tak u třásněnek jsou nejničivější larvy. Ty postřikem likviduješ v podstatě dospělý jedince, chce to postřik opakovat, až ti vylezou junioři z hlíny. Trochu vidím nevýhodu u Biolu v ochranné lhůtě. Pokud se objeví další škůdci, tak se je snaž zničit pomocí postřiků bez ochrané lhůty - tj. nikotin, nimbový olej, jar atd.
Pokud je napadení radikální, tak to vyhoď a rozjeď hydro

Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.

Old Post 01-04-2009 v 14:36 PM
jestedman je offline   Profil uživatele jestedman   Find more posts by jestedman   Foto galerie člena jestedman   Click here to Send jestedman a Private Message   Add jestedman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Eccolab
Nový Člen

Karma uživatele Eccolab - 60% Pěstitelská

Registrován: Oct 2008
Příspěvků: 21  

Příspěvek č. 8

Ahoj kolegové !

tak předně, díky za reakce všem...snažil jsem se právě o podrobnější popis, aby i bez fota to šlo komentovat...je jasný, že foto ale dlužim a napravím to asap.....a teď postupně :


2 Vašík : díky za názor.S celou tou první částí i dle mých zkušeností zcela souhlasim, protože růst palic s listy opravdu nějak souvisí...stav listů a celková kondice kytky snad ještě víc.
Co se týče debaty o substrátech, tak jí registruju ,ale v all mixu jsem si našel zalíbení a ten určitě nebyl nosičem "zamoření"
Paraziti byly doneseni v hlíně, ve které byla část řezů...viz nahoře.

Kosit to ale radikálně ve 30.dnu Q jen tak asi určitě ne, minimálně bych z toho zpracoval nějakej "bio" hash :-)))) ale už by to byla škoda, vzhledem k množství šišek atd...

Takže cílem je to odpovědně dojet alespoň do 55 - 60 dne dle stavu.

2 RespectFlowers : díky pane...ty predátoři jsou určitě moc zajímavá alternativa killing postřkům.Budu to muset na příště postudovat trochu, abych měl možnost výběru..

4 Jestedman : uctivost a díky..bojim se, že musim zcela souhlasit s tim, že postřik a následný postřik proti postřiku a pythak na to , byla velká chyba.
Současnou vlhkost se snažim snížit jak to jen jde, ale vzhledem k docela zaplněnosti prostoru a takovou řek bych "custom" ventilací to jde z tuha...tak těch 45 - 50 / 60 v noci je skoro minimum co umim nahodit.( minulou rundu tyhle hodnoty měli za následek 1 palici napadenou plísní, tak jsem to nevylepšil, protože to by šlo dost blbě u mě )
Ofuk další by to určitě aspoň lokálně vylepšil.

Listová plíseň tam je, spolu s ní právě nový larvy, který se pohybujou po spodcích listů.není už jich tolik, ale jsou...lítací potvory byly pokosený.

Biool mě právě překvapil, tim že to celý zlomil k horšímu...nevim, jak se to mohlo stát, do teď jsem ho považoval za neškodnej.
------------------------------------------------------------------------

Takže současnej stav je takovej na hraně, kdy palice celkem jedou, ale listy, který ještě zbyly jsou pomalu decimovaný.....nicméně se to zpomalilo nikoliv květ,ale ten stav ( voda , enzymy, větrání max 24h, ofuk víc a častěji atd... )
Uvidite na fotos..

zatim
E

P.S sorry za tu slohovku, ale bylo k mému potěšení ví reakcí najednou a každá potřebuje komentář :-))))

Gardening Science !!!

Old Post 01-04-2009 v 17:47 PM
Eccolab je offline   Profil uživatele Eccolab   Find more posts by Eccolab   Foto galerie člena Eccolab   Click here to Send Eccolab a Private Message   Add Eccolab to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 9

Tak to jsem rád že to neni tak hrozný a paličky stále rostou......asi to ted anebude tak vážný To víš ale výnos bude menší to je jasný......

Old Post 02-04-2009 v 23:16 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:52 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5878870 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív