Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od crazyben když je to podle tebe nemožné když to správně namícháš,
pak by mě zajímalo jak vznikla teorie o kapkách jako lupě... jak je možný že se lidem stává že přesně na místě těch kapek se občas objevují spálené flíčky a to přestože míchaly tak jak mají (podle doporučení výrobce).
Já jsem někde četl že to poškození listů může při vysoké teplotě způsobit ta rychlost toho odpařování. Při odpařování se voda mění na plyn jen z povrchu, ne z celého objemu, a kapalina při tom odebírá teplo z okolí. A pokud k tomu odebírání tepla z okolí (z buněk listu) dojde příliš rychle tak může dojít k poškození buněk pod tou kapkou. Ale já nerozumím termice a podávám to tak, jak jsem to pochopil. Nevím jestli je na tom něco pravdy, nebo je to další výmysl. Laicky mi to dává smysl, ale to na první pohled dává i ta teorie o kapce a lupě )
Zalezi na tom, jestli se taky zatahne a odchladi se vzduch, tim padem se zmeni i tlak. Vsechno z toho co se psalo vys, se stat muze, ale nemusi. Zalezi na hodne fatkorech. I na kondici a druhu rostliny. Ta kytka tam jen nezucastnene nestoji a neceka co se stane. Ma taky nejaky moznosti ty vlivy eliminovat, ale musi byt schopna je vyuzit.
pravda na atmosferickej tlak sem zapomel... at je venku atmosferickej tlak vetsi nebo mensi... ve stanech mame (vetsina z nas) podtlak porad hlavne kvuli smradu... proto bude indoor nachylnejsi... nedostatecny atmosfericky tlak na pletivo z druhe strany.
Nebo uz vymejslim blbosti? Davalo by mi to smysl.
BTW. my sme vsichni zvykly spis poradne odtahovat hlavne kvuli tomu smradu, ale videl sem pest kde typek v hermeticky uzavreny pestirne naopak tlacil vzduch dovnitr... odtah byl aktivni taky ale jestli sem si to dobre prelozil, vzdy mirny pretlak oproti okoli. Nekde na icmagu myslim ze sem to videl... ale zaboha si nemuzu vzpomenout kde
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
V tehle pripadech hraje nejvesti roli vztah mezi teplotou vzduchu a jeho relativni vlhkosti. Kdyz je v lete prehanka, tak mnozstvi srazek zpusobi prechodne zvyseni vzdusny vlhkosti. Proto ta voda neuschne tak rychle a vzduch nema snahu z bunek vytahnout vlhkost a timpadem rozvratit osmotickej tlak v bunce. Proto pouzivame zvlhcovace. Kdezto kdyz kytku postrikas hadici, tak okolni zvduch zustane porad suchej. A suchej vitr to jen zhorsi.
Za mě do hlíny bio pěstování jedině Alga. V růstu Alga grow+power roots, v květu Alga bloom+green sensation+sugar royal. Postřik na listy vita race. Dle mích zkušeností kvalitnější a jednodušší než Biobizz.
Používal jsem řadu terra a za mě super.
Pk13-14 myslím nadělá stejně parády jako grenn sensantion.
Terra je levnější a efektivnější aspoň za mě.
Vita start je super vita race nic moc.
Cal-mag také dobrý.
Power roots je výborný super korenak
Růst:
Terra grow
Pure zym
Power roots
Květ:
Terra Bloom
Pk13-14
Merime pH!!!
A pokud použijete vita start a sugar royal tak je to za mě vítězná sestava