Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Co2
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
QTH
Stálý Člen

Karma uživatele QTH - 79% Pěstitelská

Registrován: Jun 2003
Příspěvků: 54  

Upozornění Co2 Příspěvek č. 1

Nazdáreg Groweři.

Po mnohejch dohadech o vlivu a používání CO2 ke hnojení rostlin jsem se tomu malinko věnovat. Zde je to co sem vyčet a zjistil schrnuto.
Vzduch obsahuje přibližně 0,025 % kysličníku uhličitýho, což je poměrně málo. Zvýšením jeho obsahu se dosáhne větší úrody a lepší kvality slízených produktů. Uváděj o 25 - 35 %, ale že prej ňákej Rus Rogalev se menuje, gdyby po tom chtěl někdo pátrat, dosách u rajčat 150 % a u brambor dokonce 180 %ně větší sklizeň.
Jako obtimální množství se jeví 0,25 % . ( Ověřeno pokusně níže)
-současně s množstvím se lepšuje i kwalita, rostliny jsou statnější , lépe odolávaj škůdcům a klimatickým podmínkám. Dříve a bohatěji (!)kvetou. "Hortenzie prej rozkvetly o dva až tři týdny dříve a bohatěji. Plody jsou lépe vyvinuté, chutnější , aromatičtější " , ovšem záleží i na dostatku světla, živin , zvyšuje se spotřeba vláhy. Jak už tady někdo psal , ve sklenících vyráběj co2 kamnama, f kterejch topěj nějakejma spešl uhelnejma bryketama, ale je problém čistit ten kouř, prej se dá nějak čistit promejváním ve vodě. Tenhle spůsob je poněkud nevyužitelnej , snad jen pro skleník možná ....
Praxe :
Nejvýhodnější způsob je prej přihnojovat dvakrát denně dvě hodiny , při čemž se zvýší koncentrace na 0,3 %, teda něco přes desetkrát. Pozor , při vyších koncentracích prej výnos radikálně klesá. Při pokusu v laboratoři nahradily velkou sklenicí skleník a zkoušeli to. Potřebný množství spočítali , vychází to tak že na každej litr obsahu skleníku se přidává 3 - 5 ml co2.
To sem vyčet.

Ale je tu několik problémů. Přidávat co2 se musí zasvětla, v noci to nemá cenu, kytky fotosintézujou jen za světla .....
A když se svítí jedou většinou větráky a ty ten plyn vyfoukaj.
Asi bych volil odvětrávanou lampu typu cooltube a přívod i vývod vzduchu bych umístil mimo pěstební prostor. Tím by měla jít teplota regulovat , štelováním otáček větráku (nejjednoduší vzít větrák na dvanáct voltů a regulovat mu napětí. (S termostatem by se to asi pralo kvuli teplotě v lampě a mimo ni).

Co2 bych použil z bomby kterou normálně prodávaj v několika velikostech, používaj ho při svařování( slušná bomba.. : ) a neměl by bejt ani problém s plněnim. ještě se dá použít Sněhovej minimax ( Co2 hasící přístroj, je to ten s tlustejma stěnama litinový nádoby co váží asi tunu, ať si tam nenastříkáte práškovej třeba... : )
Odměřovat mnoštví se dá asi nejjednodušejc tak, že si uděláte značku na kohoutku tak , že ste schopný ho vždycky natočit na stejný místo tak, aby plyn pomalinku utikal, a vy ho byli schopný změřit. Pak bych vzal třílitrovku sklenici, naplnil jí vodou a strčil do kýble taky s vodou tak, aby byla plná a dnem nahoru. Ve sklenici
nesmí bejt vzduch jen voda!! Když pak pustíte hadičkou z bomby plyn do tý sklenice, stopnete si čas za kterej se naplní a vytlačí vodu z lahve do kýble. a máte objem plinu tři litry za určitej čas, pak to propočítáte na objem skleníku třeba aby to udělalo ten poměr co je nahoře a je to.
Buď ten plyn tam musíte pouštět ručně,Nebo použít elektrickejma hodinama spínanej elektromagnetickej ventil (stojí asi dvě stovky) a řídit časem sepnutí množství plynu. Musíte ale použít ventil , kterej je bez proudu v pozici zavřeno a až po vpuštění napětí se otevře, protože jinak by při výpadku proudu bomba vyfuňěla a kytky namrzly : ) (ale stejně nejdřiv musíte změřit objem plynu v tý sklenici : ( )
Po tuhle dobu mít vypnutý větrák, jeli by jen ty v lampě, a pak a pak se to přeplo do normálního režimu, tzn větrání na větrák ze skříně ven . Všechno by se to asi dalo sladit automaticky, stačí ventil, digitální hodiny, bomba a kus hadice.

Mnoho zdraru a bacha ať se nespálíte, když uniká co2 z flašky tak se ochlazuje a namrzne kohout a může vám to udelat bebý jako mě.... ; )

Old Post 12-03-2004 v 16:51 PM
QTH je offline   Profil uživatele QTH   Find more posts by QTH   Foto galerie člena QTH   Click here to Send QTH a Private Message   Add QTH to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:36 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
01-10-2021 - co 2 - 12 odpovědí
20-08-2018 - Co2 - 68 odpovědí
26-02-2003 - co2 ... - 28 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6688290 seconds with 23 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív